zondag 6 november 2011

De Werkplaats

For an exhibition at "De Werkplaats" in Amersfoort I made some paintings together with Al Conroy from Canada. Al started with sending me some abstract works and I finished them. After the exhibiton I will post al the results here.Waar krijg je kippenvel van? Een schokkend beeld, treffende woorden, een frisse bries langs je huid of een sensuele stof die je haren overeind doen staan?


Al Conroy uit Canada en Marcel Herms kennen elkaar sinds de jaren tachtig via de post en wisselen muziek en geluid uit en brengen dat uit op eigen beheer cassette en CD-R labels of zetten zelf hun fanzines in elkaar. Voor Kippenvel heeft Al Conroy een eerste aanzet gemaakt en Marcel Herms heeft met zijn inmiddels bekende rauwe schilderstijl het werk afgerond. Acht kleurrijke kippentekeningen zullen van de muur van De Werkplaats afspatten.


Kirsten König laat zich voor deze herfst-expo inspireren door het dualistische gevoel dat menselijk kippenvel oproept: lekker en ongemakkelijk tegelijkertijd. Het resultaat is wederom een ondraagbaar kledingstuk van draagbare materialen – of andersom.


Hennie van Vliet laat zich leiden door slaapkamergeheimen die het daglicht niet kunnen verdragen, met slechts een foto weet hij een onheilspellende sfeer op te roepen.


NIgel Samways is muzikant uit Engeland en heeft zich laten leiden door het idee goosebumps op de koude huid en heeft met zijn eigen verbeelding een soundtrack gemaakt voor de film van Jan Kees Helms. De soundtrack roept een gevoel van ongemak en onbehagen op en door middel van verschillende geluidslagen wilde hij het lichamelijke landschap van dichtgeknepen poriën verbeelden.


Naast de korte film waarin een naakte vrouw blootgesteld is aan de vroege ochtendtemperatuur in een verlaten bos toont Jan Kees Helms een klein fotoreeks zien uit de tijd toen kanker het leven in grote mate bepaalde. Deze persoonlijke foto's zijn nog nooit eerder geëxposeerd geweest.
Expositie:


20 november 2011 van 14 - 17 uur
Lokatie:


De Werkplaats


Valkestraat 6


3811 KD Amersfoort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten